
Je warmwaterkruik vullen
Hou je kruik rechtop en vul ze voor 4/5 met warm water.
Let op: gebruik nooit kokend water. Ideaal is water van 60°C.
Na het vullen duw je de lucht eruit en schroef je de dop erop.
Klaar!
Na gebruik berg je ze steeds op met de dop eraf.
Waarom de lucht eruit duwen?
Warm water dat afkoelt, gaat condenseren. De dampen, die zich vormen, stapelen zich op aan de hals van de warmwaterkruik. Hierdoor kan ze gaan zwellen. Dat voelt onaangenaam tijdens het gebruik. Door op voorhand de lucht uit je warmwaterkruik te duwen, voorkom je dit.
Om diezelfde reden, vul je de kruik ook slechts voor 80%.
Groot of klein?
Een kruik van 1,8L blijft langer warm dan een kruik met een inhoud van 0,8L. Simpelweg omdat de inhoud en dus oppervlakte groter is.
Afhankelijk van waarvoor je de warmwaterkruik gaat gebruiken, kies je voor een grote of een kleine. Vuistregel: er is geen goed of slecht. Een kleine kruik ligt goed in de hand en kan nuttig zijn voor kinderen, maar ook voor het verzachten van kleine kwaaltjes bij volwassen. Ze past ook in je handtas en is licht om mee te nemen. De grote heeft als voordeel dat ze langer warm blijft. Neem je ze mee in bed, zal ze de ochtend erna nog lauw aanvoelen.
Multifunctioneel
Koud gebruiken
Tijdens warmere dagen zorgt een warmwaterkruik voor verkoeling.
Vul ze met koud water en leg ze enkele uren in de koelkast.
Heerlijk verfrissend!
Tip: neem ze mee in bed tijdens warme nachten.
Warm gebruiken
Een warmwaterkruik kennen we van vroeger bij onze grootouders. Ze noemden het ook wel eens een bouillotte of een bedwarmer. Klassiek is dat we ze meenemen naar bed om aan onze voeten te leggen, maar een warmwaterkruik kan zoveel meer.
Chronische pijn verzachten
Warmte verzacht chronische pijn. Denk aan spierpijn, hoofdpijn van migraine, buikkrampen, menstruatiepijn, pijn van artrose en andere klachten.
Verwarmen
Om je te verwarmen tijdens koudere dagen. In de zetel, op je werk, in bed of onderweg.
Reload
Na een lange dag kan warmte je batterij weer opladen. Nestel je in de zetel, neem je warmwaterkruik op je schoot of in je armen - wat voor jou het leukste aanvoelt - en neem de warmte in je op. Ook op warmere dagen kan dit werken - vul dan de kruik met iets minder warm water.
Beter slapen
Een warmwaterkruik meenemen in bed, kan je slaap verbeteren. Door de warmte kom je tot rust en en slaap je makkelijker in.
“Warmte is liefde.”
— Gody, founder van Juggi
Warmte brengt rust
Bij kinderen kan een warmwaterkruik rust brengen. Om beter in slaap te vallen, als trooster, bij pijntjes of om het bed voor te verwarmen op een veilige manier.
